Testa Stenhagen centrums utegym

26 november, 2018

Det fina utegymmet har varit på plats ett tag, men har du provat det ännu? Med de nio olika maskinerna kan du träna hela kroppen. Dessutom får du motion, frisk luft och det är gratis.

 – Vi hoppas våra nya utegym ska vara med och bidra till att få ihop träningen i livspusslet, säger Annika Schönefeld på ICA Fastigheter om det nya utegymmet.

Initiativet är en del i ICAs arbete för att konkret arbeta aktivt med fem viktiga delar – lokalt, miljö, hälsa, mångfald och kvalitet under plattformen "För en god morgondag". Gymmet är placerat intill Stenhagens IP som är plats där det redan bedrivs mycket sportaktiviteter och förhoppningen är att många som redan håller på med en sport ska se detta som ett träningskomplement.


Pssst... och tycker du att det är lite kyligt eller mörkt så finns Nordic Wellness runt hörnet att träna hos och som kan lysa upp din träningsvardag lite extra. 

Fem snabba tips för att komma igång med träningen:

1. Boka in en träningsdejt med andra träningssugna. Det gör att du inte lika lätt byter ut det mot något annat.

2. Ha inte så höga prestationskrav de första gångerna du är där. Läs instruktionerna på varje maskin noggrant och prova dig fram så att du känner dig trygg med hur de fungerar.

3. Gör en plan för hur ofta du ska träna och hur länge varje pass ska vara. Två gånger i veckan och 4x8 repetitioner i maskinerna kan vara en bra början.

4. Se till att äta ordentligt med regelbundenhet och bra råvaror under dagen så du har energi i kroppen när du tränar.

5. Ta hand om dig själv. Även om man känner sig trött och inte har någon motivation till träning brukar man alltid känna sig pigg efter ett träningspass. Det viktigaste du har är din hälsa så ta hand om den.

Lycka till och heja dig!