Träna på Stenhagen centrums utegym i sommar!

3 juli, 2020

Det fina utegymmet har varit på plats ett tag, men har du provat det ännu? Med de nio olika maskinerna kan du träna igenom hela kroppen. Du får motion, frisk luft och det är gratis. Välkommen!

I sommar finns det många anledningar till att träna utomhus, förutom att det är smart att ta vara på sommarens fina dagar och få frisk luft, så kan det även kännas tryggare ur ett smittoriskperspektiv. För även om många gym är grymma på att se till så att de som tränar håller avstånd och har bra hygienrutiner i lokalerna, så är utomhusträning ett riktigt bra alternativ i dessa tider. Dessutom är det gratis. Ta gärna med dig egna våtservetter så att du kan hålla redskapen fräscha både före och efter du använt dem. Stenhagens fina utegym har nio olika maskiner där du kan träna hela kroppen. Har du inte testat så gör det nu!

Fem snabba tips för att hålla igång träningen i sommar:

  1. Boka in en träningsdejt med andra träningssugna. Det gör att du inte lika lätt byter ut det mot något annat.
  2. Ha inte så höga prestationskrav de första gångerna du är där. Läs instruktionerna på varje maskin noggrant och prova dig fram så att du känner dig trygg med hur de fungerar.
  3. Gör en plan för hur ofta du ska träna och hur länge varje pass ska vara. Två gånger i veckan och 4x8 repetitioner i maskinerna kan vara en bra början.
  4. Se till att äta ordentligt med regelbundenhet och bra råvaror under dagen så du har energi i kroppen när du tränar.
  5. Ta hand om dig själv. Även om man känner sig trött och inte har någon motivation till träning brukar man alltid känna sig pigg efter ett träningspass. Det viktigaste du har är din hälsa så ta hand om den.

Lycka till och heja dig!