Tre tips för en stressfri jul

19 december, 2018 Artikel Mat & Dryck

En lugn och fridfull jul? Dessvärre kan julen vara allt annat än stressfri för många. Hets efter julklappar, mat som ska inhandlas och kakor som ska bakas. Vi bjuder på våra bästa tips för en fröjdefull jul.

1. Stressfria julklappar 

Inte nog med att det kan vara svårt att hitta presenter till alla man tänkt att köpa till, utan det blir lätt att man skjuter upp julklappashandlandet till dagarna innan julafton. Undvik detta och planera inköpen i god tid. För att slippa köpa så många julklappar är ett tips att införa ett julklapplotteri där alla köper en julklapp för en bestämd summa. Alla får en julklapp och du slipper stressiga shoppingrundor. I vårt centrum hittar du dessutom alltifrån mat och kläder till pynt och pinaler. Perfekt för dig som vill handla allt på samma ställe.

 2. Bli matsmart

Julen är en av årets största mathögtider och många av rätterna lagas kanske mer av vana än av vilja. Se istället till att laga några färre rätter som uppskattas av många. Tillsammans med julgodis, nötter och glögg brukar man bli rätt mätt ändå.  Ett annat sätt för att slippa bli stående i köket hela julhelgen är att dela upp ansvaret mellan alla gäster. Arbetsbördan blir mindre och det blir mer tid till julmys. 

3. Prima pyssel och paket

För att få en stressfri jul gäller det att prioritera. Rim på paketen och hemmagjort pyssel är kul men kanske inte tillräckligt jämfört med vad de tar i anspråk. Satsa på att handla så mycket färdig som möjligt och införskaffa gärna julklapparna i de butiker som erbjuder julklappsinslagning. Vackert, enkelt och ger dig mer tid för avkoppling i julmyset.